top of page

שיטות לקריאה מהירה - בשנות ה-2000

 

בימנו, ישנן מספר שיטות מוכרות ומפורסמות לקריאה מהירה. למעשה, בין חלק מהשיטות יש הבדלים משמעותיים, בעוד שבין האחרות ההבדלים מינוריים ולעיתים לא ניתן לזהות לחלוטין מהו ההבדל בין השיטות, מעבר להבדל שבמקום בו הן נלמדות ובישות שפיתחה אותן. בעמוד זה נציג מספר שיטות מקובלות ונפוצות בעולם לקריאה מהירה בשנות ה-2000.

 

קריאה צילומית

העיקרון של קריאה צילומית, כשמו-כן-הוא, שימוש במוח-עיניים כבמעין מצלמה. אנחנו לא קוראים שורה אחר שורה, אלא מצלמים את כל העמוד. כלומר, אין צורך לחשוב על כל מילה, ולבטח לא להגות כל מילה, אלא שמצלמים (ויש שיקראו לזה "סורקים") את כל העמוד, כאשר מעתה העמוד והתוכן שלו שוהים בזיכרון האדם.

 

קריאת על: שיטה לפיה סורקים פסקה פסקה, תוך עיבוד המידע שבפסקה זו, ברמת הפסקה. כלומר להבדיל מהקריאה הצילומית כן נעשה כן מאמץ של הבנה ומתן משמעות כבר בשלב הקריאה, ואין מדובר בצילום בלבד של החומר.

 

קריאה מהירה: אנחנו בצוות קריאה מהירה מאמינים שהדרך הטובה ביותר, והשיטה המתאימה ביותר ללימוד קריאה מהירה - היא בשיטת Spead-Reading - יישום עקרונות של קריאה מהירה בלי "צילום" ועם הפנמה של מרבית הטקסט. כלומר, להבדיל מהשיטה הצילומית שבה הניסיון הוא להכניס את המידע למוח בלי באמת לעבד אותו, או שיטת קריאת העל - שרק סורקת את הפסקאות, אצלנו עובדים על קריאה מהירה של ממש עם דגש על המונח "קריאה".

הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר ולתאם קורס או שיעור פרטי בנושא.

 

 

© Fast Reading -  כל הזכויות שמורות, 2014 - קורס קריאה מהירה 

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

FastReading.co.il

bottom of page